Hembakat
Fram med assistensen och knådade ihop en deg med morötter och havregryn.
Smarrigt gott var det.


Stora limpor blev det. Mjukt o gott me hård skorpa.
RECEPT: 3 dl havregryn svälles tillsammans med 1 dl linfrö i 3 dl varmt vatten i cirka 10 min.
1 pkt jäst löses upp i 1 dl ljummet vatten.
Knåda ihop degen i maskin tillsammans med 1 msk salt, 1/2 dl sirap, 1/2 dl olja, en riven morot och
3 dl naturell youghurt.
Tillsätt vetemjöl till degen inte känns så klibbig.
JÄS degen i 1 hel timme
Knåda ihop 2 fina limpor, jäs 30 min.
In i en varm ugn 225grader i cirka 25 min i nedersta falsen.
Bon appetit
Smarrigt gott var det.



Stora limpor blev det. Mjukt o gott me hård skorpa.
RECEPT: 3 dl havregryn svälles tillsammans med 1 dl linfrö i 3 dl varmt vatten i cirka 10 min.
1 pkt jäst löses upp i 1 dl ljummet vatten.
Knåda ihop degen i maskin tillsammans med 1 msk salt, 1/2 dl sirap, 1/2 dl olja, en riven morot och
3 dl naturell youghurt.
Tillsätt vetemjöl till degen inte känns så klibbig.
JÄS degen i 1 hel timme
Knåda ihop 2 fina limpor, jäs 30 min.
In i en varm ugn 225grader i cirka 25 min i nedersta falsen.
Bon appetit
Kommentarer
Postat av: Felicia
Dessa limpor ser väldigt goda ut! Ska ta och testa att baka det inom kort :)
Postat av: Fredde
Klart du måste.
Trackback